top of page

Light Microblading jälkihoito-ohjeet

1. Ole tietoinen toipumisvaiheista.

Mitä enemmän tiedät prosessista, sitä helpompaa se on sinulle. Paranemisprosessi voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen: 1) ihon pintakerroksen parantuminen; 2) kuolleen ihon kuoriutuminen; 3) pigmentin väheneminen. 2-4 viikon aikana toimenpiteen jälkeen koet kaikki nämä vaiheet. Älä epäröi kysyä meidän microblading ammattilaisilta lisää näistä vaiheista.

2. Käsittele kulmia hellästi ja älä irrota kuollutta ihoa itse.

Kulmien ympäriltä iho voi tulla hieman herkäksi varsinkin 24h aikana microbladingin jälkeen. Jos haluat pestä kulmia, tee se puhtaalla haalealla vedellä hellästi varoen painamasta liikaa kulmien alueella. Toimenpiteen jälkeen ihosta voi irtoilla pieniä kuivia palasia jotka koostuvat kuolleesta ihosta, verestä ja pigmentistä. Useimmat asiakkaat tuntevat vastustamaton kiusausta raapia tai kuoria kulmia, mutta älä tee sitä missään nimessä! Kulmia voi pestä myös muutamien tuntien välein tarvittaessa. Ensimmäisenä päivänä toimenpiteen jälkeen kulmia voi hellästi painella puuvillaisella kosteuspyyhkeellä.

3. Hiero rauhoittavaa kookosöljyä kulmiin.

Monet asiakkaamme ovat löytäneet ratkaisun ihon ärsytykseen ja kutiamiseen rauhoittavasta öljystä. Parhaat öljyt joita suosittelemme käyttämään ovat: greipinsiemen, makea manteli, jojoba tai kookos. Ensimmäisellä viikolla toimenpiteen jälkeen sitä tulisi käyttää 1-2 kertaa vuorokaudessa (esim illalla ja aamulla) ja vielä useammin parin ensimmäisen päivän ajan.

4. Suojaa uusia kulmiasi.

Vältä kaikenlaisia voiteita ja hoitoaineita jos kulmasi vuotavat tai sinulla on erityisherkkä iho. Kun ihosi on parantunut, on suositeltavaa käyttää esimerkiksi ohut kerros vaseliinia kulmiin, koska se edesauttaa värin kestoa. Tämä erityisesti silloin jos tykkäät käyttään Spa-palveluita tai tykkäät käydä uimassa kylpylässä tai uimahallissa. Kloori ja muut kemikaalit joita vesi sisältää saattaa heikentää värin pysyvyyttä kulmissa, koska microblading väriaine on täysin luonnollista.

5. Vältä intensiivistä hikoilua ja uintia.

Ainakin viikon ajan microbladingin jälkeen me suosittelemme välttämään kaikenlaisia fyysisiä aktiviteetteja jonka tuloksena on paljon hikoilua kehon lämpötilan muutoksen takia. Tämä koskee saunaa, uintia, intensiivisiä harjoituksia, kylpemistä jne. Suosittelemme myös välttämään kuumia höyryäviä suihkuja ettei kulmien kuiva iho irtoaisi kesken paranemisprosessin. Uiminen julkisessa altaassa saattaa aiheuttaa negatiivisen efektin kulmille, koska vedessä on klooria. Vaikka sillä olisikin hyvin vähän tai ei ollenkan vaikutusta, jokaisen asiakkaan iho on ainutlaatuinen ja tällainen altistuminen hikoilulle ja kloorille saattaa aiheuttaa komplikaatioita tai pidentää paranemisaikaa.

6. Vältä solariumia ja intensiivisiä ihovoiteita.

Suosittelemme ettei solariumia käytetä vähintään viikkoon microbladingin jälkeen. Tämä suositus koskee myös  auringonottoa. Liiallinen auringonsaanti vaikuttaa negatiivisesti pigmenttiin, joka on asetettu ihon pintakerrokseen menettelyn aikana. Jos juuri valmistuneet microblade kulmat saavat liikaa suoraa auringonvaloa, pigmentti alkaa haalistumaan ja kulmat voivat vaatia uuden raskaamman vahvistuksen.

7. Ole varovainen lääketieteellisten toimenpiteiden kanssa.

Jos olet ollut verenluovuttajana, kerro siitä microblade ammattilaisellesi. Keskustele myös verenluovutuksessa olevan hoitajan kanssa, jos olet käynyt tai menossa microbladingiin. Microblading voi olla este verenluovutukselle. Sen lisäksi menettelyt, joissa käytetään erilaisia lasertekniikoista voivat lykätä microbladin kulmien tekoa. Kerro myös aina lääkäreillesi ennen minkäänlaisia toimenpiteitä microblade toimenpiteestä.

8. Ei kulmameikkiä eikä anti-aging voiteita.

Vähintään viikon (mieluiten 10 vuorokauden) ajan toimenpiteen jälkeen suosittelemme olla käyttämättä minkäänlaista meikkiä kulmissa. Älä myöskään käytä anti-aging voiteita ennen kuin kulmat ovat täysin parantuneet. Suosittelemme pitämään kaikki intensiiviset voiteet poissa kulmien alueelta.

9. Microbladingin jälkeen oleva tulos ei ole lopullinen.

Monet asiakkaamme ovat kokeneet lievää ahdistusta kun he ovat tutkineet miten värin pigmentti haalistuu  parin viikon kuluttua microbladingistä. Tämä on täysin normaalia ja siitä ei tarvitse huolehtia. Alussa microblading-linjat voivat näyttää hieman epätasaisilta, sekä värin pigmentti tulee todennäköisesti muuttumaan melko merkittävästi ensimmäisen kuukauden aikana toimenpiteen jälkeen. Muista, että todellinen tulos voidaan arvioida oikein vasta vahvistuksen (värin uudelleen laitto n. 1kk kuluttua microbladingistä) jälkeen.

10. Älä epäröi ottaa yhteyttä microblading ammattilaisiin.

Ei ole tyhmiä kysymyksiä ja aina kun tunnet tarvetta kysyä mitä tahansa niin ota rohkeasti yhteyttä. Voit olla varma, että olemme kuulleet kaikenlaisia kysymyksiä ja myöskin juuri niitä kysymyksiä joihin haluat vastauksia. 

bottom of page