top of page

Siksi Rakastamme Luonnonkosmetiikkaa

Oletko koskaan kurkistanut kosmetiikkapurkin kääntöpuolelle ja yrittänyt tavata purkin sisältöä? Oletko pysähtynyt miettimään mitä oikeastaan sivelet kasvoillesi ?Mitä nuo kemialliset ainekset käytännössä tekevät ja tarvitseeko ihosi todella niitä kaikkia?

Luonnonkosmetiikka perustuu kasvikunnan aktiivisiin tehoraaka-aineisiin, jotka iho tunnistaa ystävikseen. Iho ei tarvitse hetkellisesti silottavia ja kiristäviä aineksia, joiden avulla synteettinen kosmetiikka pyrkii luomaan optisia harhoja, usein sangen onnistuneesti toki. Luonnonkosmetiikan ideologia poikkeaa tästä täysin. Sen tarkoitus on hoitaa ja ravita ihoa mahdollisimman aidosti, pitkällä tähtäimellä ja ihon omaa luonnollista tilaa kunnioittaen. 

Luonnonkosmetiikan ja tavanomaisen kosmetiikan erot

Luonnonkosmetiikan ja tavanomaisen kosmetiikan konkreettisin ero löytyy voidepohjasta, joka muodostaa tuotteesta noin 80 %. Tavanomaisessa kosmetiikassa voidepohja koostuu yleensä mm. vedestä, synteettisistä öljyistä, silikoneista sekä maaöljyjohdannaisista kuten parafiinista. Toki cocktailissa on yleensä jokunen kasviöljykin, joihin myös synteettisen kosmetiikan hoitavuus perustuu. Monille tulee kuitenkin yllätyksenä, että arvokkaimpienkin luksusbrändien ihonhoitotuotteet sisältävät vain noin 10-20 % varsinaisia hoitavia raaka-aineita. Valitettavasti parhaatkaan raaka-aineet eivät juuri hyödytä, jos ne on sekoitettu iholle hyödyttömään voidepohjaan. Laadukkaassa luonnonkosmetiikassa voidepohja koostuu sen sijaan aina kylmäpuristetuista kasviöljyistä ja -rasvoista, joissa on jo itsessään hurja määrä ihoa ravitsevia vitamiineja, antioksidantteja ja mineraaleja. Kun tällaiseen pohjaan lisätään vielä muut tehoraaka-aineet, tulee tuotteesta miltei 100 % hoitava ja tehokas.

 

Luonnonkosmetiikan voidaan sanoa olevan tehokkainta tarjolla olevaa kosmetiikkaa, sillä se ei sisällä iholle turhia ja vieraita yhdisteitä tai väliaikaisia taikatemppuja tekeviä aineksia.

Olet ehkä huomannut, että esimerkiksi perusvoiteet vievät kuivuuden ja kiristävyyden iholta hetkellisesti. Tämä perustuu pitkälti silottaviin aineksiin ja ihon pinnalle muodostuvaan kalvoon, jonka tarkoitus on estää kosteutta haihtumasta. Kuiva iho ei kuitenkaan sisällä kosteutta, jota lukita sisäänsä ja tarvitsee tuotetta jatkuvasti lisää pysyäkseen edes pinnaltaan pehmeänä. Jos tuotteen käytön lopettaa, janoaa iho kosteutta entistä epätoivoisemmin. Luonnonkosmetiikan tuotteet pyrkivät hoitamaan vaivaa oireen taustalla, jotta iho voisi aidosti hyvin ja pysyisi omassa luonnollisessa tilassaan hyväkuntoisena pitkään.

bottom of page